Bahan yang Terkandung di dalam Basic Set Comelote

Bahan yang Terkandung di dalam Basic Set Comelote

Basic Set Comelote ini merupakan produk paling asas yang mesti ibu bapa perihatin miliki.

Ianya demi kesejahteraan anak-anak sejak dari newborn sehinggalah ke bayi dan seterusnya kanak-kanak.

Basic Set Comelote terdiri daripada Krim Telon dan juga Head & Body Oil.

Apakah bahan yang terkandung di dalam Basic Set Comelote ini?

Mari kita lihat satu persatu bahannya. Dah kenal, pasti akan mula terjatuh cinta!

Krim telon bayi Comelote:

Minyak Kelapa dara – Anti fungus yang semulajadi, membantu mengembalikan sel-sel baru kepada kulit, baik untuk masalah ekzema, kulit kering, sensitif dan kusam.

Bawang putih – Merupakan antibakteria semulajadi, bertindak sebagai immune booster dan melegakan masalah kembung perut bayi.

Peppermint – Memberi aroma berangin kepada bayi yang mengalami masalah kembung perut, sukar bernafas, hidung tersumbat akibat selesema ataupun resdung. Ia juga melegakan masalah rasa loya, muntah, tidak sedap perut dan sebu perut iaitu masalah penghadaman makanan.

Minyak Kayu putih – Membantu mengatasi masalah gigit nyamuk ataupun serangga lain, demam, selesema, batuk samada batuk biasa ataupun batuk berkahak dan ia berupaya membantu proses mencairkan kahak.

Halia – Membantu dalam masalah penghadaman, mengeluarkan angin dalam badan dan memberi kelegaan kepada pengidap gastrik.

Essential Oil buah-buahan (epal, lemon, strawberi, oren) – Bertindak sebagai bau aroma terapi yang boleh memberi rasa tenang,   Melegakan sakit dan pening kepala. Selain itu, ia juga bertindak sebagai bahan semulajadi untuk memberi tidur yang lena dan berkualiti kepada yang mengamalkannya baik untuk bayi, kanak-kanak, dewasa ataupun warga emas.

Krim telon comel
Bahan yang terkandung dalam krim telon comelote

Head & Body Oil Comelote:

Minyak zaitun daripada Palestin (Pevoo) – Diambil daripada pokok buah zaitun yang berusia beratus tahun di Ramallah, Palestin di mana tempat tersebut merupakan kawasan peperangan.

Sejarah kebaikan zaitun di sana mempunyai kisahnya yang tersendiri yang mana walau dibakar, dimusnahkan.

Pokok-pokok zaitun di sana tetap tumbuh subur dan mengeluarkan buahnya yang sangat berkualiti dan memberi manfaat yang berkali ganda daripada pokok zaitun daripada tempat lain.

Proses penghasilan minyaknya juga menggunakan kaedah perahan tangan.

Antara khasiat Pevoo:

  1. Kecantikan kulit
  2. Masalah ekzema
  3. Masalah anak meragam/ menangis tanpa sebab/ gangguan makhluk halus
  4. Masalah kesihatan seperti darah tinggi, diabetis, kolesterol dan sebagainya.
  5. Haemoglobin rendah di kalangan ibu hamil

Ia sangat bagus diamalkan oleh ibu hamil, menyusu, bayi, kanak-kanak, dewasa dan juga warga emas.

Minyak Kelapa Dara – Merupakan 100% kelapa dara asli, tanpa campuran. Membantu dalam pemasalahan kulit kusam, rambut gugur, kuku rapuh dan stretchmark bagi ibu hamil. Untuk bayi pula, membantu dalam masalah kulit kering, ekzema, alergik, kudis, gatal, chicken pox, kulit kepala berkeruping (cradle cap), menyuburkan rambut bayi dan seangkatan dengannya.

Minyak Bijan – Menjadi amalan masyarakat India menyapu minyak bijan untuk ketahanan rambut dan kesihatan kulit kepala. Ia mampu memberikan rambut yang kuat hingga ke akar, menghitamkan dan melebatkan rambut sehingga kelihatan sihat bersinar.

Minyak Argan (diimport daripada Morocco) – Berupaya memberikan kecantikan kulit, rambut, kuku, melambatkan proses kedutan kulit dan juga uban di rambut. Amalan yang KONSISTEN sekurang-kurangnya 2 x sehari memberikan kecantikan rambut dan kulit awet muda sebelum usia. Ia juga membantu melembabkan kulit, bibir dan juga bertindak sebagai makeup remover.

Essential Oil buah-buahan (epal, strawberi, lemon dan oren) – Bertindak sebagai penenang iaitu anti stress kepada pemakainya. Gabungan keempat EO buah-buahan ini memberikan aroma bau sangat wangi dan tenang sepanjang masa.

Head & body oil comelote
Bahan head & body oil comelote

Gabungan Krim telon dan Head & Body Oil (Basic Set) Comelote ini dapat membantu masalah seperti yang tertera dalam poster di bawah:

Kebaikan krim telon dan baby oil comelote
Basic Set Comelote (Krim telon + Head & baby oil)

Untuk pembelian, sila hubungi ejen Comelote terdekat anda di link ini:

www.comelote.com/senarai-ejen

SHARE itu perihatin.

From the Heart of a Mother❤️
Kak biey Mama bakal anak 5
(Pengasas Comelote)

Leave a Reply

Close Menu
×

Cart